Sammenligning av WordPress vs Squarespace er en utfordrende oppgave. På den ene siden har du et fullverdig innholdsstyringssystem (CMS), og på den andre siden har du en nettsidebygger. Selv om disse plattformene deler noen funksjoner, vil valget av hvor du skal bygge nettsiden din avhenge av hva målene dine er.
Som med de fleste plattformer eller verktøy, kommer debatten ned til hvilket alternativ som passer best for dine spesifikke behov. Å forstå forskjellene mellom WordPress og Squarespace vil gjøre det mulig for deg å velge den beste løsningen for ditt neste prosjekt, og spare deg for å måtte migrere til en annen plattform senere.
I denne posten vil vi diskutere hva du bør se etter når du velger en nettsidebygger for prosjektet ditt. Deretter vil vi sammenligne Squarespace vs WordPress på seks viktige punkter, for å hjelpe deg med å avgjøre hvilken som er best for din situasjon. La oss komme i gang!
I denne artikkelen
- En introduksjon til WordPress
- En introduksjon til Squarespace
- Hva bør en se etter i en nettsidebygger?
- WordPress vs Squarespace (6 viktige faktorer å vurdere)
- Oppsummering av Squarespace vs WordPress
- Ofte stilte spørsmål
- Konklusjon
Vårt team hos WP Nordic hjelper bedritseiere, byråpartnere og frilanspartnere med å holde nettstedene deres i drift uten problemer. Enten du trenger hjelp med å administrere én nettside eller støtte til 1 000 klientsider, så er vi her for deg.
En introduksjon til WordPress
Før vi dykker inn i sammenligningen av de to plattformene, er det viktig at du har en generell forståelse av hvordan hver av dem fungerer. For det første er WordPress det mest populære innholdsstyringssystemet på nettet, og driver over en tredjedel av internett.

Det ble opprinnelig lansert som en bloggplattform (og det er fortsatt den beste bloggprogramvaren, etter vårt syn). Selv om det nå brukes til å lage alle slags nettsider, har det fremdeles noen funksjoner som minner om dens opprinnelse. For eksempel er det meste av innholdet som opprettes med WordPress delt inn i ‘poster’ og ‘sider’:

WordPress er også det som kalles en ‘Open Source’-plattform. Dette betyr at kildekoden er tilgjengelig for alle som ønsker å se, bruke eller endre den, og den distribueres under en General Public License (GPL). Det er mange fordeler og ulemper med denne ordningen, som vi vil diskutere grundig senere.
Du må også supplere WordPress-nettstedet ditt med temaer (som i hovedsak påvirker utseendet til nettstedet) og tilleggsprogrammer (som legger til funksjonalitet som ikke er inkludert som standard). Mange av disse utvidelsene er også av åpen kildekode.
Det er viktig å merke seg at det finnes to versjoner av WordPress: WordPress.com og selvhostet WordPress. Denne posten vil fokusere på sistnevnte. ‘Selvhostet’ refererer til behovet for å leie serverplass fra et selskap for å lagre (eller ‘hoste’) nettstedet ditt og gjøre det offentlig tilgjengelig for besøkende.
Med WordPress.com får du en versjon av programvaren som ikke er like ‘åpen’, og du er bundet til den spesifikke plattformen. Selv om det ikke er et dårlig alternativ for enkle nettsteder, mangler det mye av fleksibiliteten som gjør open source WordPress til en så kraftig plattform.
Til slutt støttes WordPress av et omfattende samfunn. Mange utviklere og andre fagpersoner gir støtte gjennom forum. Du kan også finne arrangementer der du kan møte andre brukere, inkludert møter og konferanser (kalt WordCamps).
En introduksjon til Squarespace
Mens WordPress legger stor vekt på innhold (spesielt blogginnlegg), er Squarespace mer en ‘komplett’ nettsidebygger. Med Squarespace får du et fokus på visuelle byggeverktøy, slik at du kan opprette sider ved å velge hvilke elementer du vil legge til, og deretter plassere og tilpasse dem:

Squarespace driver omtrent 2,5 prosent av nettet. Ved siden av WordPress sin imponerende markedsandel på 40 prosent høres det ganske lite ut. Men dette tallet plasserer Squarespace rett bak Joomla, Drupal og Shopify. Sammenlignet med andre nettsidebyggere som Wix og Weebly, har Squarespace en betydelig ledelse.
I motsetning til WordPress er ikke Squarespace åpen kildekode. Å bruke denne plattformen er mer som å kjøpe et vanlig produkt eller tjeneste, med visse vilkår og betingelser som du må følge, samt noen begrensninger. For eksempel kan Squarespace suspendere eller deaktivere kontoen din.
Imidlertid har det å bli støttet av et selskap også sine fordeler. Squarespace gir brukerne tilgang til et in house supportteam som hjelper deg med å løse eventuelle problemer du møter på.
Squarespace er også det som kalles en ‘hosted’ nettsidebygger. Dette betyr at i stedet for å måtte finne en leverandør som kan tilby en server, installerer Squarespace automatisk nettsiden din på sine egne servere. Selskapet tar også hånd om vedlikeholdsoppgaver som følger med administrering av en nettside, for eksempel domeneregistrering og sikkerhet.
I tillegg til generelle funksjoner for nettsidebygging har Squarespace flere markedsførings-, søkemotoroptimalisering (SEO)-, e-handels- og analyseverktøy innebygd. Vi vil se nærmere på dem om litt. På tvers av linjen regnes Squarespace som en alt-i-ett-plattform for lansering av din merkevares online tilstedeværelse.
Hvis du ønsker å utvide Squarespaces funksjonalitet enda mer, tilbyr plattformen også flere tilleggstjenester som komplementerer verktøyene for nettsidebygging. For eksempel kan du bruke Squarespace til å administrere e-postmarkedsføring, ansette egne designere og utviklere som jobber for deg, og til og med betale for e-posthosting.
For resten av denne sammenligningen vil vi fokusere på Squarespaces funksjonalitet som nettsidebyggerprogramvare, siden det er kjernefunksjonen deres.
Hva bør man se etter i en nettsidebygger?
Hver nettsideplattform er best egnet for visse typer brukere. Når du velger hvilken som passer for deg og bedriften din, må du vurdere flere aspekter ved ditt fremtidige nettsted, samt dine tekniske ferdigheter og budsjett.
Her er noen faktorer vi anbefaler at du tenker nøye gjennom:
- Brukervennlighet. Et verktøy er ikke nyttig hvis du er usikker på hvordan du skal bruke det. Evnen til å hoppe rett inn i prosessen med å sette opp nettsiden uten å måtte bruke mye tid på å lære plattformen er en fordel.
- Tilpasning. Hvert nettsted krever en viss grad av tilpasning, for eksempel å legge til merkevarelementer og endre stilen til hver komponent på sidene dine. Du kan også ønske å legge til tilpasset koding (eller ansette noen til å gjøre det for deg) for å oppnå et spesifikt utseende eller funksjonalitet.
- Utvidelser. De fleste plattformer tilbyr utvidelser som utvider verktøyets kjernefunksjonalitet. Vanligvis har populære nettsidebyggere store biblioteker med utvidelser, hvorav mange er gratis og får jevnlig støtte fra skaperne.
- Fleksibilitet. Nettsteder kommer i alle former og størrelser. Den beste nettsidebyggeren bør tilpasse seg dine behov og vokse i takt med merket ditt.
- Pris. Du har sannsynligvis et budsjett for nettstedet ditt, og det er nødvendig å holde seg til det. Ved å velge riktig plattform får du mest mulig ut av pengene dine
Å skynde deg med denne beslutningen kan føre til alvorlige problemer senere. Å migrere til en ny plattform hvis du finner ut at den du valgte først ikke passer godt, er ikke en enkel prosess. Så det er smart å ta deg tid til å sammenligne alternativene dine – inkludert Squarespace vs WordPress – for å gjøre det beste valget første gang.
Å velge en nettsidebygger bør ikke være en rask beslutning. Det er viktig å nøye vurdere funksjonene til hver plattform.
WordPress vs Squarespace (6 viktige faktorer å vurdere)
Nå som du vet hva du skal se etter når du vurderer hvilken som helst nettsidebygger-plattform, er det på tide å se hvordan to av de mest populære alternativene sammenligner med hverandre. I de følgende avsnittene vil vi sammenligne Squarespace vs WordPress basert på de seks faktorene vi nevnte tidligere:
1. Brukervennlighet
Som vi nevnte tidligere, rangerer hvor enkel nettsidebyggeren er å bruke ganske høyt på listen over viktige faktorer. Til syvende og sist spiller det ingen rolle hvor billig en plattform er eller hvilke funksjoner den tilbyr hvis du ikke klarer å finne ut hvordan du kommer i gang.
Det er mange ulike områder vi kunne vurdere når vi vurderer brukervennligheten til WordPress vs Squarespace. For å holde det enkelt vil vi fokusere på to områder som alle nettsideeiere må forholde seg til – oppsettsprosessen og redigering av innhold.
Oppsettsprosessen
WordPress har det som kalles «den berømte fem-minutters installasjonen». Dette får oppsettet til å høres ganske enkelt ut, men sannheten er at det er flere trinn i prosessen som kan være forvirrende for nybegynnere. Spesifikt trenger du noe grunnleggende kunnskap om File Transfer Protocol (FTP) og phpMyAdmin.
Før du går videre, må du imidlertid velge en webhotelltjeneste og registrere et domenenavn. En smart løsning er å investere i administrert WordPress-hosting. Denne typen plan kommer med WordPress allerede installert på serveren din, slik at du ikke trenger å bekymre deg for de mer tekniske trinnene vi nevnte tidligere:
Ulempen med å bruke administrert WordPress-hosting er at det vanligvis er dyrere i gjennomsnitt enn andre planer, som for eksempel delt hosting. Dessuten, hvis du jobber med ditt første nettsted, er det å velge riktig webhotelltjeneste i seg selv en stor utfordring, uten engang å vurdere WordPress-oppsettet.
Sammenlignet med dette er Squarespace sitt oppsett eksepsjonelt enkelt. Alt du trenger å gjøre er å opprette en konto:
Deretter kan du oppgi navnet ditt, e-postadressen din og et passord – eller registrere deg med Facebook, Twitter eller Google. Det er alt!
Når du har satt opp WordPress for første gang, vil du se at prosessen kan gjøres på få minutter. Imidlertid vil disse trinnene sannsynligvis ta litt lenger tid for førstegangsbrukere, så Squarespace vinner når det gjelder hvor intuitiv oppsettsprosessen er.
Redigering av innhold
WordPress har to forskjellige grensesnitt for redigering av innhold: Classic Editor (Klassisk redigeringsverktøy) og Block Editor (Blokkredigerer). Sistnevnte er standardverktøyet for opprettelse av poster og sider. Det fungerer ved å la deg legge til og tilpasse «blokker» som inneholder ulike typer innhold, for eksempel tekst eller bilder:

Classic Editor er det gamle systemet for opprettelse av innhold. Du kan fremdeles få tilgang til det via en tilleggsmodul (mer om det senere). Det ser ut og fungerer mye som en tekstbehandler med en innebygd HTML-redigerer:

WordPress Block Editor ble designet for å være enklere for nybegynnere å bruke og for å konkurrere med nettsidebyggere som Squarespace.
Som du kan forestille deg, bruker den andre plattformen vi ser på, også et blokksystem for opprettelse og redigering av innhold:

Squarespace sin redigeringsverktøy for innhold og WordPress Block Editor fungerer på veldig lik måte. Du kan klikke på en blokk for å få tilgang til flere alternativer, som justering og stil, og flytte elementer rundt på siden.
En stor forskjell du kanskje allerede har lagt merke til i bildene ovenfor, er at Squarespace gir en «forhåndsvisning» mens du redigerer. Det du ser, er nøyaktig hvordan nettstedet ditt vil se ut for besøkende. Noen brukere mener at denne funksjonen gjør det enklere å lage innhold.
Når du bruker WordPress Block Editor, får du en god idé om hvordan hvert element vil se ut på nettstedets forside. Du kan også forhåndsvise hver endring du gjør. Samlet sett er imidlertid prosessen ikke like sømløs som å bruke en dedikert nettsidebygger som Squarespace.
Det er viktig å forstå at brukervennlighet ikke nødvendigvis oversettes til dybde av funksjoner. Selv om Block Editor kanskje ikke er like intuitiv som Squarespace sitt tilbud, er det et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å bygge fantastiske nettsteder. Det har imidlertid en brattere læringskurve.
Totalt sett er WordPress Block Editor fortsatt litt bak Squarespace sitt redigeringsgrensesnitt. Mens Classic Editor er bra for de som ønsker å kunne enkelt integrere tilpasset kode, har den en brattere læringskurve og formateringsbegrensninger for de uten teknisk erfaring.
2. Design og tilpasning
WordPress og Squarespace gir begge mulighet for tilpasning av nettsiden din, enten med eller uten kunnskap om koding. I WordPress kan brukere gjøre endringer i temaet på nettstedet uten koding ved hjelp av Tilpass-funksjon:

Tilgjengelige alternativer avhenger av temaets utvikler. Imidlertid lar de fleste deg legge til logo og tittel, gjøre kosmetiske justeringer og sette opp nettstedets navigasjonsmeny.
Dette er WordPress sin åpen kildekode-natur som kommer til uttrykk. Ved å bruke WordPress får du tilgang til en imponerende samling av temaer som kommer i gratis og premium-varianter.
Det er tusenvis av temaer å velge mellom, hvor mange av dem tilbyr unike tilpasningsalternativer eller egne innebygde verktøy.
Squarespace sin Design-fane gir en veldig lik opplevelse som standard WordPress Tilpasser:

Her kan du endre logo og tittel, endre fargeskjema og navigasjon på malen din, og mer. Hvis du tilfeldigvis har kunnskap om koding eller bestemmer deg for å ansette noen som har det, blir tilpasning en annen historie.
Du får også tilgang til et bredt utvalg av maler som fungerer på en lignende måte som WordPress-temaer. Imidlertid har maler vanligvis ikke innebygde tilpasningsalternativer.
Som en åpen kildekode-plattform gir WordPress absolutt frihet til alle utviklere eller brukere som ønsker å tilpasse den. Å legge til kode i Squarespace er mer komplisert.
Alle kan legge til tilpasset CSS og HTML, men oppdateringer kan overskrive modifikasjonene dine. Hvis du kjøper en Business- eller Commerce-plan, får du tilgang til Squarespace Developer Platform.
Imidlertid kan du fremdeles ikke endre blokker. Du kan heller ikke bruke FTP eller Git for å administrere filer eller kjøre serverside-kode. I tillegg dekker ikke Squarespace support tilpasset kode og hjelper deg ikke hvis du støter på problemer.
3. Utvidelser
Som vi nevnte i introduksjonen til plattformen, har WordPress to forskjellige typer utvidelser: temaer og utvidelser (plugins). På dette tidspunktet finnes det over 10 000 WordPress-temaer og mer enn 60 000 utvidelser – og dette er bare de som er gratis tilgjengelige i de offisielle katalogene:

Du kan bruke de uendelige kombinasjonene av temaer og utvidelser til å gjøre nesten hva som helst på nettstedet ditt. Noen eksempler inkluderer:
- Legge til bildebilder
- Opprette datatabeller
- Sende push-varsler
- Sette opp testnettsteder
- Og mer
Noen utvidelser, som for eksempel WooCommerce, har evnen til å forvandle WordPress til en helt annen plattform. Ved å bruke den utvidelsen kan du bruke CMS-en til å drive nettbutikker som inkluderer alle funksjoner du forventer å se fra store forhandlere:

Når du vurderer hvilke utvidelser du skal bruke, er det viktig å vurdere kvaliteten deres. Alle kan få tilgang til WordPress-kildekoden og bygge utvidelser, men ikke alle bør gjøre det. Det finnes utvidelser og temaer som er dårlig kodet eller ikke lenger oppdateres, noe som kan føre til konflikter med utvidelser, sikkerhetsbrudd og andre problemer.
WordPress sin åpen kildekode-natur har både fordeler og ulemper som en nettsidebyggerplattform.
Selv om dette kan virke bekymringsfullt, er det ikke så komplisert å finne gode utvidelser og temaer som du kanskje tror. I vår erfaring vil du være i trygge hender hvis du velger alternativer med positive vurderinger og jevnlige oppdateringer.
Squarespace gir en helt motsatt opplevelse når det gjelder utvidelser. Det finnes 24 tredjepartsutvidelser for avansert funksjonalitet. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis negativt, da Squarespace prøver å integrere alle funksjoner du kan trenge som en del av sitt grunnleggende tilbud.
Når det gjelder maler, er utvalget litt bedre, med dusinvis av kategorier og alternativer å velge mellom, hver med sin unike stil:

Når det gjelder e-handel spesielt, tilbyr Squarespace innebygde verktøy. Det betyr at du ikke trenger å bruke utvidelser for å selge produkter via nettstedet ditt.
Likevel, når man sammenligner WooCommerce vs Squarespace, tilbyr førstnevnte mye mer funksjonalitet, noe som er overraskende med tanke på at det bare er en «utvidelse».
Der Squarespace gjør opp for mangelen på alternativer er med kvaliteten på utvidelsene de tilbyr. Du trenger ikke å bekymre deg for konflikter mellom utvidelser eller utdatert kode, for alt er laget internt.
Med WordPress er det vanlig å se nettsteder som bruker dusinvis av utvidelser. Denne tilpasningsgraden er gode nyheter, men siden du legger til tredjeparts kode til CMSen, kan noen ganger utvidelser forårsake feil på nettstedet ditt.
Likevel, når det gjelder denne kategorien, er det WordPress som er den beste. Det er ikke vanskelig å sørge for at du velger utvidelser som er testet og pålitelige, ved å sjekke vurderinger og anmeldelser før du laster dem ned, og du kan ikke slå denne plattformens enorme utvalg av alternativer.
4. Fleksibilitet
Merkevaren din er unik, noe som betyr at du trenger en nettsidebygger som er fleksibel nok til å møte dine spesifikke behov. Tilpasningsalternativer og tilgjengeligheten av utvidelser spiller en viktig rolle i denne aspekten av både WordPress og Squarespace.
Du kan bruke begge plattformene til å lage en rekke forskjellige typer nettsteder, for eksempel:
- Nettsider for små bedrifter
- Blogger
- Porteføljer
- Nettbutikker
- Nettsteder for ideelle organisasjoner
Imidlertid kan du oppnå mindre konvensjonelle mål for nettstedet ditt med WordPress-utvidelser. For eksempel finnes det flere verktøy du kan bruke til å gjøre nettstedet ditt om til et sosialt nettverk med tusenvis av brukere.
Du kan også opprette egendefinerte innleggstyper. Dette er i utgangspunktet spesialtilpassede maler for forskjellige typer innhold som har unike elementer du kanskje ønsker å inkludere, som anmeldelser eller oppskrifter.
WordPress har også en flernettverksfunksjon som lar deg opprette flere nettsteder som er koblet sammen i et enkelt nettverk.
Selv om WordPress fortsatt har rykte som en bloggplattform, kan du bruke CMS-en til å lage nesten hvilken som helst type nettsted du ønsker. Det betyr blogger, nettbutikker, forum, abonnementsnettsteder og mye mer.
En annen faktor som er knyttet til fleksibilitet er skalerbarhet, eller hvor mye nettstedet ditt kan vokse. Når nettstedet ditt blir mer populært, vil du få mer trafikk og sannsynligvis ønske å implementere nye funksjoner for å forbedre innholdet ditt.
Fra et praktisk ståsted betyr det at du vil ha tilgang til kraftigere webhotell. Siden WordPress er selvhostet, kan du alltid oppgradere til en bedre webhotellplan. Enda viktigere er det at du har dusinvis av alternativer å velge mellom, inkludert virtuelle private servere (VPS), dedikerte alternativer og muligheten til å bruke hvilken som helst leverandør du ønsker.
Med Squarespace er du bundet til morselskapet og dets webhotelltjenester. Nettsidebyggeren kommer som en del av en pakke, så du kan ikke ta Squarespace-programvaren og bruke den på hvilken som helst webhotelltjeneste du velger.
Squarespace lover at de kan håndtere høyt trafikknivå. Imidlertid er det ingen garanti annet enn å ha full kontroll. Hvis du noen gang er misfornøyd med kvaliteten på tjenesten du får, vil ditt eneste alternativ være å bygge opp nettstedet ditt fra bunnen av på en annen plattform og migrere innholdet. Som du kan forestille deg, er det en tidkrevende oppgave.
Når det gjelder fleksibilitet og tilpasningsmuligheter, kan ingen nettplattform sammenlignes med det WordPress har å tilby.
5. SEO
Hvis du tar deg tid til å bygge en nettside, er sjansene store for at du ønsker at folk faktisk skal kunne finne den. Derfor bør du vurdere Squarespace vs WordPress SEO når du prøver å finne den beste nettplattformen for dine behov.
Squarespace tar i stor grad hånd om SEO for deg. Nettsidebyggerprogramvaren tar også seg av:
- Indeksering av sidene dine
- Legge til tags
- Generere lesbare URL-er
- Sette opp omdirigeringer
- Opprette sitemap
Alt i alt er Squarespace rettet mot brukere som ikke ønsker å bekymre seg for manuell SEO. Selv om det kan høres tiltalende ut, er manuell SEO praktisk talt et must hvis du ønsker å konkurrere i konkurransedyktige nisjer og overgå andre nettsider.
Med WordPress får du tilgang til et bredt utvalg av SEO-utvidelser som gir helt forskjellige opplevelser og funksjoner. I praksis betyr det at WordPress gir deg muligheten til å gå dypt inn i SEO og justere alle aspekter av innholdet og sidene dine for å få best mulig avkastning på investeringen.
Noen WordPress SEO-utvidelser gir til og med veiledning om hvordan du kan forbedre innholdet ditt for søkemotorer mens du oppretter det, noe som kan være til stor hjelp. For eksempel er Rank Math SEO et populært og mye brukt verktøy for å optimalisere nettstedsinnholdet.
Selv om Squarespace ikke er dårlig for SEO, gir det rett og slett ikke like mye kontroll som WordPress gjør. Derfor, når det kommer til den beste plattformen for å optimalisere nettstedet ditt, må vi gi denne til WordPress.
6. Pris
Til slutt er det viktig å vurdere budsjettet ditt når du velger en nettsidebygger. Dette kan bli litt komplisert, da det er mange forskjellige faktorer å ta hensyn til. Vi skal imidlertid se nærmere på prisingen for WordPress vs Squarespace nedenfor.
Kostnader for WordPress
Prisingen for WordPress kan bli litt komplisert, men noen kostnader du må ta hensyn til inkluderer:
- WordPress i seg selv. Kjernen i CMS-en er alltid gratis, så dette bør ikke være et bekymringspunkt.
- Webhotell. Teknisk sett er det selskaper som tilbyr «gratis» webhotell, men vi anbefaler ikke å bruke dem. Nettstedet ditt vil sannsynligvis være tregt og oppleve andre komplikasjoner. I stedet bør du budsjettere minst 50 kroner per måned for webhotell. Det vil være vel verdt det på lang sikt.
- Registrering av domenenavn. Registrering av domenenavnet ditt vil også være en løpende kostnad. For et «.no»-nettsted kan du forvente å betale omtrent 100 kroner per år, og det er mange andre top-level-domener som kan registreres for enda mindre.
- Temaer. Det finnes mange gratis, høykvalitets WordPress-temaer tilgjengelig. Imidlertid har premium-temaer tendens til å tilby mer avanserte funksjoner. I vår erfaring begynner premium-temaer vanligvis på rundt 200 kroner, og prisene kan gå helt opp til 1 000 kroner. Selv om du kan finne dyrere alternativer, er priser utenfor det spekteret ikke vanlig.
- Utvidelser. Igjen, det finnes mange gratis utvidelser du kan bruke for å dekke de fleste behov. Premiumverktøy er vanligvis tilgjengelige for månedlige eller årlige lisensavgifter mellom 50 og 1000 kroner.
Du kan lansere en WordPress-nettside for mindre enn 200 kroner. Fra det tidspunktet videre er de eneste kostnadene du må huske på de månedlige kostnadene for webhotell, eventuelle premium-temaer eller utvidelser du ønsker å kjøpe, og fornyelse av domenet.
I vår erfaring kan en enkel WordPress-nettside som bruker en delt webhotellplan fra en god leverandør koste så lite som 50kr å opprettholde hver måned. I praksis kan du ende opp med å bruke litt mer enn det. Imidlertid er det fine med å bruke WordPress at du kan tilpasse opplevelsen til budsjettet ditt.
Spesielt webhotell for WordPress kan variere fra utrolig billig til veldig kostbart, som i hundrevis eller tusenvis av dollar for nettsteder som får tusenvis av besøkende. Å forstå hvilken type webhotelltjenester du trenger, kan være skremmende hvis du jobber med ditt første nettsted.
Imidlertid er en tommelfingerregel at du vil bruke en leverandør med godt omdømme og som tilbyr god plass til nettstedet ditt å vokse. Det betyr at du ser etter en leverandør med et godt utvalg av webhotellplaner, slik at du kan starte med et grunnleggende alternativ og oppgradere etter hvert som nettstedet ditt vokser.
Den andre faktoren du må vurdere er vedlikeholdet av nettstedet ditt. Tid er penger, så arbeidet du legger ned i oppdatering, sikkerhet, optimalisering og sikkerhetskopiering av nettstedet ditt er en annen form for «kostnad». Alternativt kan du ansette fagpersoner til å ta seg av mye av dette arbeidet for deg.
Kostnader for Squarespace
Squarespace har en mer oversiktlig prising. Planene starter på $16 per måned og øker deretter:

Startprisen inkluderer også gratis domeneregistrering hvis du betaler for et helt års tjeneste på forhånd. Ellers kan du legge til omtrent $10 til den opprinnelige $16 kostnaden for å bruke Squarespace.
Dette setter startprisen til $192 per år. Imidlertid er det laveste nivået på planen ganske begrenset når det gjelder funksjoner. Du kan bare legge til to bidragsytere og har ikke tilgang til analyse- eller e-handelsfunksjoner. For dette må du regne med å betale minst $23 per måned.
Når du sammenligner Squarespace vs WordPress i form av pris, kan sistnevnte være litt dyrere hvis du har et stramt budsjett. Til sammenligning kan du lansere en WordPress-nettside for en startkostnad på så lite som $20, og deretter bare betale noen få dollar per måned for webhotell.
Forskjellen mellom WordPress og Squarespace er at med sistnevnte vil du ikke bruke penger på utvidelser, maler eller til og med vedlikehold av nettstedet. De $16 per måned dekker all funksjonaliteten til plattformen, webhotell og «vedlikehold», så å si.
Hvis du ønsker muligheten til å utvide nettstedet ditt med full frihet, er WordPress den klare vinneren. Hvis du ønsker en mer selvstendig opplevelse der du slipper å håndtere uforutsette kostnader, er Squarespace et solid alternativ.
Oppsummering av Squarespace vs WordPress
Den korte svaret er at WordPress tilbyr mye mer når det gjelder funksjoner og tilpasningsmuligheter. Med WordPress kan du bygge nesten hvilken som helst type nettsted du ønsker, med alle funksjoner du kan tenke deg. Men disse salgsargumentene gjør også WordPress til en mer kompleks plattform å forstå og beherske.
Squarespace derimot er en «hva du ser er hva du får» type plattform. Den visuelle nettstedbyggeren er blant de mest intuitive og brukervennlige verktøyene vi har hatt gleden av å bruke, og du kan lansere et nettsted med Squarespace på få minutter.
Mer spesifikt er det noen få scenarioer der vi anbefaler å vurdere Squarespace fremfor WordPress, inkludert følgende:
- Du ønsker å bygge en veldig enkel nettside og slippe å bekymre deg for komplekse tilpasningsfunksjoner eller grave for dypt ned i en spesifikk plattform.
- Du foretrekker å bruke visuelle nettstedbyggingsverktøy som er lette å forstå.
- Du vil slippe å bekymre deg for å velge webhotell, finne riktig tema og plugins, og alle oppgavene som følger med å bruke WordPress.
Hvis du er villig til å legge til litt mer kompleksitet, er WordPress en utrolig belønnende plattform å bruke. Når du først får taket på hvordan CMSet fungerer, kan du bruke det til å lansere prosjekter som ikke er mulige å håndtere hvis du bruker Squarespace.
Ofte stilte spørsmål
WordPress har langt flere tilpasningsalternativer og fleksibilitet enn Squarespace. Det er også betydelig mer fleksibelt, noe som betyr at du kan bruke det til å bygge nesten hvilken som helst type nettsted.
Med det sagt kan Squarespace betraktes som «bedre» enn WordPress når det gjelder enkelhet. Den er designet for nybegynnere, så det er et solid alternativ hvis du er ute etter en enkel, brukervennlig nettstedsplattform.
Squarespace er uten tvil enklere å bruke enn WordPress. Dette er i stor grad sant fordi den profesjonelle nettstedbyggeren som helhet ikke inkluderer like mange funksjoner eller tilpasningsalternativer som CMS.
Hvis du er ute etter den enkleste nettstedbyggeren du kan bruke, er Squarespace på linje med konkurrenter som Weebly og Wix helt der oppe. Imidlertid er Squarespace etter vår mening den mest polerte plattformen hvis du sammenligner den med nære konkurrenter.
WordPress i seg selv er ikke en vanskelig plattform å bruke. Du kan lansere en enkel nettside og ha alt satt opp i løpet av noen få timer hvis du vet hva du driver med.
Du kan lansere en WordPress-nettside for rundt 200 kroner. Imidlertid må du også vurdere kostnadene ved webhotell, premium-plugins og temaer, samt vedlikehold.
Squarespace-planer starter på bare 16 dollar per måned, noe som inkluderer tilgang til plattformens funksjoner og utvidelser. Imidlertid vil du også være begrenset når det gjelder muligheten til å vokse og skalere nettstedet ditt. Når det gjelder verdi, gir WordPress en bedre avtale enn Squarespace.
Å bytte nettstedplattform er alltid en kompleks prosess. Hvis du migrerer fra Squarespace til WordPress, betyr det at du må:
- Bygge nettstedet ditt fra bunnen av på WordPress, eller starte med et nytt design
- Eksportere all innholdet ditt fra Squarespace og importere det til WordPress
Importering av innhold til WordPress er enklere enn du kanskje tror. Men det samme gjelder ikke for designet på nettstedet ditt. Det bør være mulig å finne et WordPress-tema som matcher stilen til Squarespace-nettstedet ditt, men det kan være en lang og krevende prosess. I de fleste tilfeller er det enklere å bruke et nytt tema og omfavne endringen.
Hvis du er fornøyd med funksjonene som Squarespace tilbyr, og ikke har planer om å legge til kompleks funksjonalitet på nettstedet ditt, kan det være lurt å vente med å migrere til WordPress. Imidlertid, når du er klar for å ta dette steget, vil du oppdage hvor mye mer funksjonalitet og muligheter WordPress tilbyr sammenlignet med Squarespace.
Den viktigste forskjellen mellom WordPress og Squarespace når det gjelder SEO er at sistnevnte plattform i stor grad håndterer optimaliseringen for deg. Selv om dette kan virke praktisk, kan det være mindre ideelt hvis du ønsker å skille deg ut fra konkurrentene.
WordPress derimot gir deg muligheten til å dra nytte av et bredt utvalg av SEO-plugins som hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt. Du kan håndtere SEO manuelt selv, noe som gir deg mer kontroll over hvilke nøkkelord nettstedet ditt rangerer for.
Hvis du er en webdesigner uten bakgrunn innen utvikling og ikke ønsker å røre en eneste linje med kode, kan bruk av en visuell nettsidebygger være et tiltalende alternativ. Med Squarespace kan du lage design fra bunnen av og eksperimentere med dem mens du ser sluttresultatet direkte.
I tillegg er Squarespace sine verktøy for nettsidebygging enkle å bruke selv om du ikke anser deg selv som teknisk anlagt, noe som er en fordel. Men å bruke WordPress som webdesigner kan være like engasjerende. Selv om Blokkredigereren ikke lar deg tilpasse sider mens du forhåndsviser det endelige resultatet, er den også svært intuitiv. Dette CMSet tilbyr også langt flere alternativer og temaer, noe som gjør det enklere å lage en unik nettside.
Hvis du er komfortabel med å bruke plugins, finnes det mange alternativer som inkluderer fullverdige verktøy for nettsidebygging i WordPress. Noen av de beste eksemplene inkluderer plugins som Flatsome og Elementor. I alle tre tilfeller får du oppleve verktøy for sidebygging som er på samme nivå som det Squarespace tilbyr (eller bedre).
Vi kan innrømme at vi er litt partiske når vi snakker om WordPress. Tross alt er vi et WordPress-selskap. Men du trenger ikke bare å ta vår mening om hvilken som er den beste nettsidebyggeren for «gjør det selv»-brukere, du kan heller stole på tallene.
40% av internett er drevet av WordPress, og det er imponerende tall. All den populariteten kommer ikke bare av at WordPress er gratis (selv om det selvfølgelig hjelper), men også fordi det er en så allsidig plattform.
Ved å bruke WordPress kan du skape alt fra en enkel blogg til en nettbutikk som kan konkurrere med alt du ser på nettet. Alt dette er mulig fordi WordPress gir deg full kontroll over hva du kan gjøre med programvaren, og fordi det har et utrolig aktivt nettbasert fellesskap som vil hjelpe deg med eventuelle spørsmål du måtte ha om hvordan du bruker programvaren.
Oppsummering
Å bestemme hvordan du skal lage nettsiden din er ikke en prosess du bør skynde deg gjennom. Å sammenligne plattformer som Squarespace vs WordPress er viktig for å ta et gjennomtenkt valg og lansere en vellykket nettside.
For å hjelpe deg i jakten på den beste nettsidebyggeren har vi sammenlignet WordPress vs Squarespace på seks sentrale aspekter:
- Brukervennlighet. For absolutte nybegynnere har Squarespace den enkleste læringskurven.
- Tilpasning. Begge plattformene tilbyr sammenlignbare funksjoner for ikke-utviklere, men det er mye enklere å legge til egendefinert kode i WordPress.
- Utvidelser. Selv om Squarespace sine utvidelser garantert er av høy kvalitet, tilbyr WordPress langt flere alternativer.
- Fleksibilitet. Gjennom plugins tilbyr WordPress noen mindre konvensjonelle funksjoner. Det er også mer skalerbart og kan vokse sammen med merkevaren din over tid.
- SEO. Squarespace tar seg av grunnleggende SEO-oppgaver for deg, mens WordPress gir deg muligheten til full kontroll over nettstedets optimalisering.
- Pris. Kostnadene varierer for begge plattformene, men WordPress har til syvende og sist en lavere oppstartskostnad.
Hvis du mener at WordPress er den beste nettsideplattformen for dine behov, bør du vurdere å la oss hjelpe deg med å vedlikeholde den nye nettsiden din. Hos WP Nordic vil vårt ekspertteam håndtere oppdateringer, sikkerhetskopiering og mer, slik at du kan fokusere på å utvikle merkevaren din. Sjekk ut våre pakker her!
Hvis du likte denne artikkelen, vil du virkelig sette pris på 24/7 WordPress-support og vedlikeholdstjenester som WP Nordic tilbyr! Samarbeid med et team som tilbyr alle aspekter av førsteklasses WordPress-support.
Fra optimalisering av hastighet til ubegrensede endringer, sikkerhet, 24/7 support eller til og med white-label pakker for byråer og frilansere, tar våre utviklere vare på deg. Ta oss med på laget for å gjøre nettstedet ditt fantastisk! Sjekk ut våre pakker.